Nagy László VKSZK programjai

Filharmónia hangversenybérlet

Örömmel tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Filharmónia Magyarország Kft-vel együttműködésben bérletes hangversenysorozatot indítunk az új évadban.
A bérlet előadásai:

 1. Boros Misi szólóestje

  2019. november 28. 19.00 óra
  Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, nem csoda, hisz fiatal kora ellenére meghódította már szóló zongoraművészként a világ több világvárosát is, többek között Párizst, Milánót, New Yorkot, Stockholmot és Tokiót is. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás. 2016-ban Junior Prima Díjjal ismerték el. 2017-ben telt házas koncertet adott Bogányi Gergely, Kossuth és Liszt-díjas zongoraművésszel a Müpában.
  Boros Misi 5 éves kora óta szabad idejének nagy részét a zongora mellett tölti. Az első pillanattól hangzásokkal kísérletezett, saját dallamokat talált ki, amit aztán újra meg újra eljátszott, variációkkal. 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában. 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert. Összesen 11 hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban, Párizsban. 2014-ben a Kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat. Összesen több mint 250 koncerten játszott, ebből 2015-ben 82 hangversenyen szerepelt Magyarországon és a világban. Több mint 30 szólóhangversenyén 16 zenekarral és 17 karmesterrel lépett fel.

 2. Miklósa Erika és Horváth István közös estje

  2020. február 6. 19.00 óra
  Miklósa Erika – koloratúrszoprán
  Horváth István – tenor, harmonika
  Különleges estét kínál e két kiemelkedő művész koncertje, hiszen azon túl, hogy mindketten nemzetközi elismerésnek örvendő énekművészek, Horváth István kitűnő harmonika-művész is, az előadott műveknek egyszerre hangszeres kíséretet is biztosít.
  Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas világhírű koloratúrszoprán énekesnő. Kedvtelésből fordult az éneklés felé és alig három év elteltével, 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz. Ezt követték számos hazai és nemzetközi sikerei. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola konzervatóriuma után, 1996-ban külföldön képezte magát: előbb a philadelphiai Academy of Vocal Arts, majd a milánói Scala ösztöndíjasaként. 1999-ig volt tagja a Magyar Állami Operaháznak, ahol szopránszerepek sorát énekelte és énekli azóta is: A denevér Adéljától a Rigoletto Gildáján keresztül a Szöktetés a szerájból Constanzajáig. 2004-től állandó fellépője a New York-i Metropolitannek.
  Horváth István 1980-ban született Pécsett. Zene iránti fogékonysága és érdeklődése már a korai gyermekévekben megmutatkozott. Tanulmányait harmonika, zongora, valamint gitár szakon kezdte meg, melyek a későbbiekben fontos szerepet játszottak magánénekesi pályájának kiteljesedésében. Énekművészi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán szerezte, eközben indult el operaénekesi pályafutása a Pécsi Nemzeti Színház operatársulatában, majd Almaviva gróf szerepében debütált Rossini Sevillai borbély című operájában Miskolcon. 2010 óta a Magyar Állami Operaház szólistája. Szólistaként több zenekar vendége, illetve olyan fesztiválok sikeres résztvevője, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál; Nemzetközi Bartók Fesztivál, Szombathely; Miskolci Nemzetközi Operafesztivál; Margitszigeti Szabadtéri Játékok, VeszprémFest.

 3. Jazzation Énekegyüttes koncertje

  2020. április 16.
  A Jazzation Magyarország első számú jazz-acappella együttese, öt nemzetközi díjjal, külföldi és hazai koncertekkel, kurzusokkal, folyamatosan bővülő repertoárral. A 2005-ben alakult formáció az acappella műfajának professzionális művelésén túl minél szélesebb körű népszerűsítését érzi küldetésének itthon és külföldön egyaránt. Több kiemelkedő díjjal is büszkélkedhetnek, mint pl. a Ward Swingle Award jazz kategória 1. helyezése vagy az Egyesült Államok-béli Independent Music Awards „Vox Populi” Közönségdíja.

Bérletek 8400 Ft-os áron válthatók online a www.jegymester.hu oldalon, valamint személyesen a művelődési központ információs pultjánál.


Gyógyító ételek előadás-sorozat

Szeretettel meghívjuk Önt, kedves családját, barátait és ismerőseit a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában (Ajka, Szabadság tér 13.) megrendezésre kerülő Gyógyító ételek korunk betegségeinek gyógyítása speciális növényi alapú ételekkel főzőkörrel, ételbemutatóval, kóstolóval egybekötött alkalmainkra.
Időpontok: A főzőkörök csütörtökönként 17.30-kor kezdődnek ( kivéve október 14. ami hétfőre esik).
Előadó: Szabó Attila. Háziasszonyok: Szabó Attiláné, Horváth Sándorné, Will Zoltánné, Illésné Varga Orsolya, Papp Zoltánné.

 
December 5. Küzdelmek az emésztési problémákkal. A gluténmentes ételek, kenyerek, tészták. Az egyes témák elhangzása után beszélgetésre nyílik lehetőség. A belépés ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


November 23-án 18.00 órakor

Jótékonysági hangverseny

az Ajkai Zeneiskoláért Alapítvány javára a művelődési központ színháztermében.


November 26-án 17.00 órakor

az Ajkai századok helytörténeti folyóirat új számának bemutatója

a művelődési központ kiállítótermében.


November 27-én 10.00 órakor

a Pegazus Bábszínház előadása ovisoknak

a művelődési központ színháztermében.


November 28-án 19.00 órakor

Boros Misi zongoraművész szólóestje

a művelődési központ színháztermében.


November 29-én 17.00 órakor

Törzsök Károlyné A végtelen küszöbén című szerzői estje

a művelődési központ konferenciatermében ( mozi).


Négyszögletű Kerek Kiállítás – Lázár Ervin mesevilága

a Bogáncs gyermekkönyvtárban
A kiállítás alapkoncepciójának kidolgozója Dávid Ádám, aki a Móra Könyvkiadó munkatársaként, az új Lázár-sorozat szerkesztőjeként alaposan ismeri a szerző szövegvilágát és életútját. A tablókat és egyéb kiállítási anyagokat Vathy Zsuzsával, Lázár Ervin özvegyével és Emőd Terézzel, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársával közösen tervezték meg. A tárlat játékos formában, mesélő tablók, személyes tárgyak, színes gondolatbuborékok során keresztül vezeti el a gyermekeket és felnőtteket a Lázár Birodalomba.

A kiállítás ingyenesen látogatható a Bogáncs gyermekkönyvtár
nyitvatartási idejében 2019. november 7- november 29. között.


Adventi várakozás

Felnőtt kézműves foglalkozások

Az elkövetkezendő hetek az ünnepi ráhangolódásról szólnak.
Készüljünk együtt az év legszebb ünnepére!

November 27. (szerda) 16.00 Nagy László VKSZK József A. u. épület.
Karácsonyi ajándék. Hozz magaddal: ollót, ragasztópisztolyt, íróeszközt.

December 4. (szerda) 16.00 Nagy László VKSZK József A. u. épület.
Karácsonyi album. Hozz magaddal ceruzát, ollót 20-as ecsetet.

December 14. (szombat) 15.00 Nagy László VKSZK Szabadság tér 13.
A mézes csoda: Mézeskalács karácsonyfa. Karácsonyi kézműves vásár!
Hozz magaddal: Tálcát kb.: A/5 méretet.
Részvételi díj: 2.000 Ft/alkalom.

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!