Nagy László VKSZK programjai

Nyílt kapuk – Sulibörze

Szeretettel várjuk az általános iskolák végzős diákjait a Nyílt kapuk sulibörzére, ahol ízelítőt kaphatnak az ajkai középiskolák képzési kínálatából
2019. október 17-én 9.00-től16.00 óráig az Agórán és a művelődési központ aulájában.

Program:

13.00 Szakmai fórum az általános iskolák igazgatóinak, tanárainak részvételével.
A kérdésekre a középiskolák igazgatói válaszolnak.
Köszöntőt mond: Egyházi Andrea tankerületi igazgató, Pápai Tankerületi Központ
15.00 Szülői fórum – a kérdésekre a középiskolák igazgatói válaszolnak.

A kiállításon résztvevő iskolák:

 • VSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma,
 • Ajkai Bródy Imre Gimnázium és AMI,
 • Fekete-Vörösmarty Általános Iskola és Gimnázium,
 • Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegység, Bercsényi Miklós Intézményegység,
 • Molnár Gábor Speciális Szakiskola.

A program helyszíne:
Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában és az Agórán.


Október 17-én 19.00 órakor

Dumaszínház

a művelődési központ színháztermében.
Vendégünk Badár Sándor Miért pont Alaszka? című önálló estjével.


Október 19-én

gyalogos túra a Szent György hegyre.

Találkozó a művelődési központ parkolójában 8.00 órakor, indulás 8.15-kor a Gyarmati pincéhez. Mindenki önellátó, étkezés hátizsákból. Jelentkezés október 18-ig Németh Ferencnél a 30/4028047-es telefonszámon.


Október 19-én 10.00 órától

Séta az életért

– felhívás az önvizsgálat és a szűrések fontosságára címmel a Magyar Imre Kórháztól az Agórára. 11.30 órától egészségügyi előadások a témával kapcsolatban a művelődési központ aulájában.


Október 23-án 18.30 órától

Nemzeti ünnep

Szeretetettel várjuk a város lakóit nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésre október 23-án.
Program:
18.30 Fáklyás felvonulás a Kaszinótól.
18.45 Ünnepi műsor és koszorúzás a Pannon Várszínház művészeivel Illyés Antal A forradalom születése c. szobránál a Templomdombon.
Beszédet mond: Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója.
Közreműködik: Ajka Városi Bányász Fúvószenekar.
Kérjük a pártok, társadalmi szervezetek képviselőit, koszorúzási szándékukat október 21-ig szíveskedjenek jelezni a 200-388-as, illetve a 30/195-7903-as telefonszámon.


Október 24-én 16.00 órakor

az Önkormányzati Nyugdíjas Klub jubileumi ünnepsége

a művelődési központ kiállítótermében.


Október 25-én 19.00 órakor

Nyitott Akadémia

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Orvos-Tóth Noémi – Örökölt sors című előadására a művelődési központ színháztermében 2019. október 25-én 19.00 órakor.

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink,
ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink,
nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.


Október 27-én 8.45

Őszi Somló-hegy – Szent István kilátó gyalogos nyílt túra.

Érdeklődés: Trieber Ágnes 06-30-544-0625.


Október 28-án 9.00 órától
szünidei családi délelőtt a művelődési központ aulájában és kiállítótermében.

Családi gyermekdélelőtt

„Jött őszanyó hideg széllel,
Aranysárga vízfestékkel.”

Kedves gyerekek!

Szeretettel várunk benneteket szünidei családi rendezvényünkre az őszi szünetben. 2019. október 28-án a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában.

Program:

9.00-11.00 óráig Kreatív alkotó foglalkozás
11.00-12.00 óráig A Palinta társulat interaktív gyermekkoncertje a kiállítóteremben.

Kérjük, hogy ollót, ragasztót hozzatok!


Filharmónia hangversenybérlet

Örömmel tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Filharmónia Magyarország Kft-vel együttműködésben bérletes hangversenysorozatot indítunk az új évadban.
A bérlet előadásai:

 1. Boros Misi szólóestje

  2019. november 28. 19.00 óra
  Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, nem csoda, hisz fiatal kora ellenére meghódította már szóló zongoraművészként a világ több világvárosát is, többek között Párizst, Milánót, New Yorkot, Stockholmot és Tokiót is. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás. 2016-ban Junior Prima Díjjal ismerték el. 2017-ben telt házas koncertet adott Bogányi Gergely, Kossuth és Liszt-díjas zongoraművésszel a Müpában.
  Boros Misi 5 éves kora óta szabad idejének nagy részét a zongora mellett tölti. Az első pillanattól hangzásokkal kísérletezett, saját dallamokat talált ki, amit aztán újra meg újra eljátszott, variációkkal. 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában. 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert. Összesen 11 hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban, Párizsban. 2014-ben a Kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat. Összesen több mint 250 koncerten játszott, ebből 2015-ben 82 hangversenyen szerepelt Magyarországon és a világban. Több mint 30 szólóhangversenyén 16 zenekarral és 17 karmesterrel lépett fel.

 2. Miklósa Erika és Horváth István közös estje

  2020. február 6. 19.00 óra
  Miklósa Erika – koloratúrszoprán
  Horváth István – tenor, harmonika
  Különleges estét kínál e két kiemelkedő művész koncertje, hiszen azon túl, hogy mindketten nemzetközi elismerésnek örvendő énekművészek, Horváth István kitűnő harmonika-művész is, az előadott műveknek egyszerre hangszeres kíséretet is biztosít.
  Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas világhírű koloratúrszoprán énekesnő. Kedvtelésből fordult az éneklés felé és alig három év elteltével, 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz. Ezt követték számos hazai és nemzetközi sikerei. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola konzervatóriuma után, 1996-ban külföldön képezte magát: előbb a philadelphiai Academy of Vocal Arts, majd a milánói Scala ösztöndíjasaként. 1999-ig volt tagja a Magyar Állami Operaháznak, ahol szopránszerepek sorát énekelte és énekli azóta is: A denevér Adéljától a Rigoletto Gildáján keresztül a Szöktetés a szerájból Constanzajáig. 2004-től állandó fellépője a New York-i Metropolitannek.
  Horváth István 1980-ban született Pécsett. Zene iránti fogékonysága és érdeklődése már a korai gyermekévekben megmutatkozott. Tanulmányait harmonika, zongora, valamint gitár szakon kezdte meg, melyek a későbbiekben fontos szerepet játszottak magánénekesi pályájának kiteljesedésében. Énekművészi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán szerezte, eközben indult el operaénekesi pályafutása a Pécsi Nemzeti Színház operatársulatában, majd Almaviva gróf szerepében debütált Rossini Sevillai borbély című operájában Miskolcon. 2010 óta a Magyar Állami Operaház szólistája. Szólistaként több zenekar vendége, illetve olyan fesztiválok sikeres résztvevője, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál; Nemzetközi Bartók Fesztivál, Szombathely; Miskolci Nemzetközi Operafesztivál; Margitszigeti Szabadtéri Játékok, VeszprémFest.

 3. Jazzation Énekegyüttes koncertje

  2020. április 16.
  A Jazzation Magyarország első számú jazz-acappella együttese, öt nemzetközi díjjal, külföldi és hazai koncertekkel, kurzusokkal, folyamatosan bővülő repertoárral. A 2005-ben alakult formáció az acappella műfajának professzionális művelésén túl minél szélesebb körű népszerűsítését érzi küldetésének itthon és külföldön egyaránt. Több kiemelkedő díjjal is büszkélkedhetnek, mint pl. a Ward Swingle Award jazz kategória 1. helyezése vagy az Egyesült Államok-béli Independent Music Awards „Vox Populi” Közönségdíja.

Bérletek 8400 Ft-os áron válthatók online a www.jegymester.hu oldalon, valamint személyesen a művelődési központ információs pultjánál.


Felnőtt alkotó foglalkozások

Szeretettel várunk minden kedves alkotni vágyó ügyes kezű vendéget Felnőtteknek kreatívan című kézműves foglalkozásainkra a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ József Attila utcai épületében!

Műsor

Október 16-án 16.00 órakor Textil munka, szükséges eszközök: olló, tű, íróeszközök.
Október 30-án 16.00 órakor Fatábla díszítése decoupage technikával, szükséges eszközök: olló, 20-as ecset. Részvételi díj foglalkozásonként 1.000 Ft.

Gyógyító ételek előadás-sorozat

Szeretettel meghívjuk Önt, kedves családját, barátait és ismerőseit a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában (Ajka, Szabadság tér 13.) megrendezésre kerülő Gyógyító ételek korunk betegségeinek gyógyítása speciális növényi alapú ételekkel főzőkörrel, ételbemutatóval, kóstolóval egybekötött alkalmainkra.
Időpontok: A főzőkörök csütörtökönként 17.30-kor kezdődnek ( kivéve október 14. ami hétfőre esik).
Előadó: Szabó Attila. Háziasszonyok: Szabó Attiláné, Horváth Sándorné, Will Zoltánné, Illésné Varga Orsolya, Papp Zoltánné.

Műsor

Október 31. Az elhízás leküzdése, az élő növényi ételek csodája. Nyers levesek, saláták, csírák, turmixok.
November 21. Sütemények – lelkiismeret-furdalás nélkül. Édességek, torták, palacsinta tej és tojás nélkül.
December 5. Küzdelmek az emésztési problémákkal. A gluténmentes ételek, kenyerek, tészták. Az egyes témák elhangzása után beszélgetésre nyílik lehetőség. A belépés ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!