Moziműsor

2018. március


Március 3.; szombat és március 4.; vasárnap 14:30

Ősember – Kicsi az ős, de hős!

Magyarul beszélő, angol- francia animációs film

Eredeti Cím: Early Man
Rendező: Nick Park
Korhatár:6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.
Az Öreg és törzse beletörődnek a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni…


Március 1., csütörtök- március 7., szerda között csütörtök, szombat, hétfő és szerda 16:15; péntek, vasárnap és kedd 18:00

A víz érintése

Amerikai romantikus fantasy

Eredeti Cím: The Shape of Water
Rendező: Guilermo del Toro
Főszereplők: Octavia Spencer; Michael Shannon; Richard Jenkins
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A víz érintése egy túlvilági tündérmese, mely a hidegháború Amerikájában játszódik. Egy titkos és szigorúan őrzött kormányzati laboratórium egyik munkatársa, Elisa a csend és az elszigeteltség világának rabja. A nő élete örökre megváltozik, amikor kollégája, Zelda felfedez egy titkosított kísérletet.


Március 1., csütörtök- március 7., szerda között csütörtök, szombat, hétfő és szerda 18:30; péntek, vasárnap és kedd 16:15

Éjszakai játék

Magyarul beszélő, Amerikai akció vígjáték

Eredeti Cím: Game Night
Rendező: John Francis Daley
Főszereplők: Rachel McAdams; Jason Bateman
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul – valami nagy baj történik. De ők nem hagyják magukat. Hiszen azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.


Március 1., csütörtök- március 7., szerda között mindennap 20:15

Vörös Veréb

Magyarul beszélő, Amerikai thriller

Eredeti Cím: Red Sparrow
Rendező: Francis Lawrence
Főszereplők: Jennifer Lawrence; Joel Edgerton; Jeremy Irons
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere.
Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) az orosz titkosszolgálat egyik legjobbja. És ahhoz, hogy a cége titkokat szedjen ki a CIA magas rangú emberéből (Joel Edgerton), akinek a fejében ott van az Oroszországban működő amerikai ügynökök listája, csak egy eszközt használhat: el kell csábítania.
Az akció jól indul, de azután hiba csúszik a számításba. A két ügynök életre-halálra menő játékba kezd: az átverések, hazugságok, fenyegetések csak a kezdetet jelentik ? a ráadás a tiltott szenvedély.


Március 7., csütörtök- március 14., szerda között csütörtökön és kedden 16:00; szombaton 18:10

Fantomszál

Amerikai romantikus dráma

Eredeti Cím: Phantom Thread
Rendező: Paul Thomas Anderson
Főszereplők: Daniel Day-Lewis; Richard Price;Brian Gleeson
Korhatár:12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A csillogó 50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó (Daniel Day-Lewis) és nővére, Cyril (Lesley Manville) a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető. Reynold eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem…


Március 7., csütörtök- március 14., szerda között csütörtökön és kedden 18:20; vasárnap 16:00

Három óriásplakát Ebbing határában

Amerikai angol dráma

Eredeti Cím: Three Billboards outside Ebbing, Missouri
Rendező: Martin McDonagh
Főszereplők: Frances McDormand; Woody Harrelson; Sam Rockwell
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
Hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.


Március 7., csütörtök- március 14., szerda között pénteken és szerdán 18:15; szombaton és hétfőn 16:00

A legsötétebb óra

Magyarul beszélő, angol életrajzi film

Eredeti Cím: Red Sparrow
Rendező: Joy Wright
Főszereplők: Gary Oldman; Kristin Scott Thomas
Korhatár:12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.


Március 7., csütörtök- március 14., szerda között vasárnap és hétfőn 18:15; pénteken és szerdán 16:00

Testről és lélekről

Magyar játékfilm

Rendező: Enyedi Ildikó
Főszereplők: Borbély Alexandra; Morcsányi Géza
Korhatár:12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?


Március 7., csütörtök- március 14., szerda között mindennap 20:30

Bosszúvágy

Magyarul beszélő, amerikai akcióthriller

Eredeti Cím: Death Wish
Rendező: Eli Roth
Főszereplők: Bruce willis; Vincent Donofrio; Elisabeth Shue
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit.


Március 15., csütörtök- március 21., szerda között mindennap 13:45
Március 29., csütörtök- április 4., szerda között mindennap 14:30

Nyúl Péter

Magyarul beszélő,amerikai- angol családi animációs film

Eredeti Cím:Peter Rabbit
Rendező: Will Gluck
Korhatár:6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.
Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban.
A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.


Március 15., csütörtök- március 21., szerda között mindennap 17:00

12 katona

Magyarul beszélő, amerikai akciófilm

Eredeti Cím: 12 strong
Rendező: Nicolai Fuglsig
Főszereplők: Chris Hemsworth; Michael Shannon; Michael Pena
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát.
A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz.
A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják.


Március 15., csütörtök- március 21., szerda között mindennap 15:30 és 20:30 ( péntek 15:30 és kedd 20:30 2D-s előadás lesz )
Március 22., csütörtök- március 28., szerda között csütörtökön 18:15; vasárnap és szerdán 16:15; szombaton és hétfőn 20:30 ( péntek 16:15 és kedd 18:15 2D-s előadás lesz )

Tomb Raider 3D

Magyarul beszélő, amerikai akciófilm

Rendező: Roar Uthaug
Főszereplők: Alicia Vikander; Walton Goggins
Korhatár:12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó apja cégbirodalmának élére állni, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt.


Március 22., csütörtök- március 28., szerda között mindennap 14:30, hétvégén 12:15 is; ( péntek 14:30 és vasárnap 12:15 2D-s előadás lesz )
Március 29., csütörtök- április 4., szerda között mindennap 12:45, hétvégén 11:00 is ( vasárnap 12:45 2D-s előadás lesz )

Sherlock Gnomes 3D

Magyarul beszélő, amerikai családi animációsfilm

Eredeti Cím: Gnomeo & Juliet: Sheréok Gnomes
Rendező: John Stevenson
Korhatár:6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A GNÓMEÓ ÉS JÚLIA kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra. Gnómeó és Júlia megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el Londonszerte.
Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek és kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, csak egy törpe van, akihez fordulhatnak… SHERLOCK GNOMES. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát…


Március 22., csütörtök- március 28., szerda között csütörtökön és kedden 16:10; péntek, vasárnap és szerdán 20:30; szombaton és hétfőn 18:15

Gringo

Magyarul beszélő, amerikai akcióvígjáték

Rendező: Nash Edgerton
Főszereplők: David Oyelowo; Charlize Theron; Joel Edgerton
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív – így vagy úgy.


Március 22., csütörtök- március 28., szerda között csütörtökön és kedden 20:30; péntek, vasárnap és szerdán 18:30; szombaton és hétfőn 16:15

Szellemek háza

Magyarul beszélő, amerikai horror fantasy

Eredeti Cím: Winchester
Rendező: Peter Spierig; Michael Spierig
Főszereplők: Helen Mirren; Sarah Snook; Jason Clarke
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A megtörtént eseményeken alapuló történet a történelem legelátkozottabb házáról szól, amely San Francisco közelében, egy elhagyatott környéken áll. A házat Sarah Winchester, a Winchester vagyon örököse, a híres ismétlőfegyver feltalálójának özvegye építteti évtizedeken keresztül, mániákusan. Hét szinten szobák százait rejtik a zegzugos és furfangos folyosók, de a ház nem neki, az unokahúgának, vagy bármely más élő embereknek épül. Az özvegy bosszúszomjas szellemek százainak építteti a semmihez nem hasonlítható épületet, mert úgy hiszi, hogy a Winchesterrel meggyilkolt emberek szellemei akarnak leszámolni vele saját, erőszakos haláluk miatt.


Március 29., csütörtök- április 4., szerda között mindennap 18:30

Nap nap után

Magyarul beszélő, amerikai romantikus fantasy

Eredeti Cím: Every day
Rendező: David Levithan
Főszereplők: Angourie Rice; Justice Smith; Colin Ford
Korhatár:12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
„A” sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A” Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A” jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni.


Március 29., csütörtök- április 4., szerda között mindennap 16:15 és 20:30 ( péntek 16:15 és kedden 20:30 2D-s előadás lesz )

Ready player one 3D

Magyarul beszélő, amerikai thriller

Rendező: Steven Spielberg
Főszereplők: Tye Sheridan; Simon Pegg
Korhatár:12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2018

Röviden a filmről:
A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.
Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.
Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.


A Kultik Ajkai Mozi jegyárai:

  • A 2D-és filmek esetén: 1.290,- Ft, illetve 1.090,- Ft
  • A 3D-és filmek esetén: 1.390,- Ft, illetve 1.190,- Ft
  • Moziünnep: 950,- Ft
  • Törzskártya: 1.000,- Ft

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! Az aktuális műsorunk a www.ajkaimozi.hu weboldalon megtalálható. Blog oldalunkat, aktuális filmhírekkel előzetesekkel a www.blog.ajkaimozi.hu címen nézheted meg!