Moziműsor

2017. augusztus


Augusztus 3., csütörtök- augusztus 9., szerda között hétvégén 12.30

Gru 3.

Magyarul beszélő, amerikai animáció, kaland, vígjáték

Eredeti Cím: Despicable Me 3
Rendező: Kyle Balda
Korhatár:6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt – az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, megalázó módon kirúgják őket az Anti Gonosz Ligából. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után.
2013 és 2015 legnagyobb animációs sikerei, a Gru 2 és a Minyonok után most folytatódnak Gru és Lucy és imádnivaló lányaik, Margo, Edith és Agnes, és persze a minyonok fergeteges kalandjai.


Augusztus 3., csütörtök- augusztus 9., szerda között szombat vasárnap hétfő és szerda 18:15

Baywatch

Magyarul beszélő, amerikai akció, vígjáték

Eredeti Cím: Baywatch
Főszereplők: Dwayne Johnson; Zac Efron; Kelly Rohrbach
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti.
Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik.


Augusztus 3., csütörtök- augusztus 9., szerda között csütörtök, péntek és kedd 18:15

Dunkirk

Magyarul beszélő, amerikai történelmi film

Eredeti Cím: Dunkirk
Rendező: Christopher Nolan
Főszereplők: Tom Hardy; Cilian Murphy; Bobby Lockwood
Korhatár:16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.
Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről…


Augusztus 3., csütörtök- augusztus 9., szerda között mindennap 14.30

Dzsungel-mentőakció 3D

Magyarul beszélő, francia családi animációs film

Eredeti Cím: Les As de la Jungle
Rendező: David Alaux
Korhatár:6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is


Augusztus 3., csütörtök- augusztus 9., szerda között mindennap 16.30 és 20.30
Augusztus 10., csütörtök- augusztus 16., szerda között csütörtök, péntek, szombat, vasárnap és hétfő 20.30

Setét torony

Magyarul beszélő, fantasztikus, sci-fi

Eredeti Cím: The dark tower
Rendező: Nikolaj Arcel
Főszereplő: Idris Elba; Matthew McConaughey
Korhatár: 16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Egy revolverhős vándorol a végtelen pusztában. Igazi harcos, aki az igazság nyomában jár, és szörnyekkel viaskodik. Roland Deschain (Idris Elba) magányos harcos, aki a Setét Toronyt keresi. Elmúlt világok árnyai nyomasztják, miközben maga is világok és korok között közlekedik.
A világ egyik legsikeresebb regényírója, Stephen King életműve legfontosabb regénysorozatának első kötetéből készült film minden szempontból hatalmas vállalkozás. A 40 országban több mint 30 millió példányban eladott könyv misztikus, fantáziadús és vad világot teremt, amely a thriller, a horror, a fantasy és a western keveréke, benne hihetetlen és izgalmas, vad figurákkal.


Augusztus 3., csütörtök- augusztus 9., szerda között mindennap pénteken és szombaton 22.15

A pince

Magyarul beszélő, amerikai magyar horror

Eredeti Cím: The basement
Rendező: Illés László
Főszereplő: Caroline Boulton; Shawn Michael Clankie
Korhatár: 18 – Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik házibulit rendeznek. Miután a kiérkező rendőrök véget vetnek a mulatságnak, a szűk mag egy másik extrém tevékenységbe kezd: szellemet idéznek. Megmagyarázhatatlan és furcsa dolgok sora veszik kezdetükett, amelyek során az egyik barátjuk eltűnik. A nyomok a ház hatalmas pincerendszerébe vezetnek, ami évtizedek óta magánkézben van, és pontosan egy lakó sem tudja, hogy mi folyik odalent. Az ötfős társaságnak sikerül bejutnia a labirintusszerű egykori óvóhelyre, ahol nemcsak haldokló barátjukat találják meg, hanem nem e világi erőkkel is szembe kell nézniük. Kezdetét veszi a véres és kegyetlen küzdelem az életükért.


Augusztus 10., csütörtök- augusztus 16., szerda között mindennap 15.00 és 16.45 ( péntek 15.00 és kedd 16.45 2D-s előadás lesz)
Augusztus 17., csütörtök- augusztus 23., szerda között mindennap 15.15
Augusztus 24., csütörtök- augusztus 30., szerda között mindennap 13.30

Az emoji-film 3D

Magyarul beszélő, amerikai családi animációs film

Eredeti Cím: The Emoji Movie
Rendező: Anthony Leondis
Főszereplő: T.J. Miller; James Corden
Korhatár: 6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk – talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak.
Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útjukba.
Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket…


Augusztus 10., csütörtök- augusztus 16., szerda között mindennap 18.45

Anyák elszabadulva

Magyarul beszélő, amerikai vígjáték

Eredeti Cím: Fun mom dinner
Rendező: Alethea Jones
Főszereplő: Toni Collette; Adam Scott
Korhatár: 16 – Tizenat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Négy anya – akikben az egyetlen közös az, hogy gyermekeik egy iskolába járnak – elhatározzák, hogy összehoznak egy lazulós csajos estét, ahol végre borozgathatnak és pletykálhatnak úgy a vacsi mellett, hogy sem a férjeik sem a gyerekeik nem mennek az agyukra.
A vacsoravendégek: a nemrég elvált Jamie (Molly Shannon), a „szuperanyu” Melanie (Bridget Everett), a túlstresszelt Emily (Katie Aselton) és legjobb barátja, a szabadszellemű és öntörvényű Kate (Toni Collette), aki el sem hiszi, hogy Emily rá tudta venni arra, hogy elmenjen velük mulatni.
Míg az apukák igyekeznek helytállni otthon a gyerekekkel, a katasztrofálisan induló éjszaka felpörög és az alkohol, a karaoke és egy cuki bárpultos (Adam Levine) tesz arról, hogy az este felejthetetlen legyen. A buli hatására a négy teljesen különböző nő rájön: sokkal több közös van bennük, mint az anyaság és a férfiak.


Augusztus 10., csütörtök- augusztus 16., szerda között kedden és szerdán 20.30
Augusztus 17., csütörtök- augusztus 23., szerda között mindennap 18.45
Augusztus 24., csütörtök- augusztus 30., szerda között mindennap 17.00

Pappa Pia

Magyar zenés filmvígjáték

Eredeti Cím: Pappa pia
Rendező: Csupó Gábor
Főszereplő: Szabó Kimmel Tamás; Nagy Feró; Sthol András
Korhatár: 12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Legyőzheti Dávid Góliátot? Állítólag igen, de aki biztosra megy, inkább ellene fogadjon. A kicsi és gyenge és pénztelen többnyire alulmarad, amikor szembeszáll valakivel, aki gazdagabb és hatalmasabb – és néhány nagyra nőtt, kopaszra borotvált alkalmazottja kíséri mindenhova.
Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb – és habozás nélkül hívja a haverjait.
A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.
A kedvük jó, az esélyeik rosszak – de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger…


Augusztus 17., csütörtök- augusztus 23., szerda között mindennap 13.30 ( pénteken és kedden 2D-s előadás lesz )
Augusztus 24., csütörtök- augusztus 30., szerda között mindennap 15.15
Augusztus 31., csütörtök- szeptember 6., szerda között csütörtök, péntek, szombat és vasárnap 14.00

A mogyoró-meló 2. 3D

Magyarul beszélő amerikai családi animációs film

Eredeti Cím: The Nut Job 2
Rendező: Callan Brunker

Korhatár: 6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Grimbusz és barátai, Haver, Andie és Bizsu élnek, mint hal a vízben, jobban mondva, mint rágcsáló a mogyiboltban. Ám az idilli állapotnak egyszeriben vége szakad, amikor imádott éléskamrájuk a levegőbe repül. Fedél nélkül maradni még egy mókusnak is kemény dió, szerencsére azonban az árnyas Szabadság parkban hőseink hamarosan régi-új otthonra lelnek. Csak egy a bökkenő: a város pénzéhes polgármestere nagy profit reményében vidámparkot készül építeni, éppen ott, ahol Grimbuszék vertek tanyát.
A rágcsálóbagázsnak nincs más választása, mint összefogni a park többi állatával, és szembeszállni a polgármesterrel, a lányával és egy őrült sintérrel, hogy megmenthessék Mogyorországot.


Augusztus 17., csütörtök- augusztus 23., szerda között mindennap 17.00
Augusztus 24., csütörtök- augusztus 30., szerda között mindennap 19.00

A szerencse háza

Magyarul beszélő, amerikai vígjáték

Eredeti Cím: The house
Rendező: Andrew J. Cohen
Főszereplő: Amy Poehler; Will Ferrell
Korhatár: 16 – Tizenat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Scott (Will Ferrell) és Kate (Amy Poehler) nagyon boldogok, mert épp felvették a lányukat az egyetemre. Ámde van egy kis probléma, nincs pénz a tandíjra. Mivel nem akarják tönkretenni a lányuk álmát, ezért belefognak egy kaszinó üzemeltetésébe, ami igazán jól jövedelmező, de épp csak illegális.


Augusztus 17., csütörtök- augusztus 23., szerda között mindennap 20.45

Annabelle 2. A teremtés

Magyarul beszélő, amerikai horror

Eredeti Cím: Annabelle 2: The creation
Rendező: David. F. Sandberg
Főszereplő: Stephanie Sigman; Alicia Vela-Bailey
Korhatár: 16 – Tizenat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót.
Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt.
De a lányokkal még valami érkezik a ház szomorú falai közé. Egy babában ott bujkál a démon, és most új célpontot választ magának…


Augusztus 24., csütörtök- augusztus 30., szerda között mindennap 20.45

Sokkal több mint testőr

Magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték

Eredeti Cím: The hitmans bodyguard
Rendező: Patrick Hughes
Főszereplő: Ryan Reynolds; Samuel L. Jackson
Korhatár: 16 – Tizenat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy – lehetőleg élve – eljussanak a hágai bíróságra.
A helyzetük elég meredek, a fél gengsztervilág a nyomukban jár, egy könyörtelen kelet-európai diktátor (Gary Oldman) is a fejükre vadászik, és ha mindez nem lenne elég, még a bérgyilkos hírhedt felesége (Salma Hayek) is feltűnik a színen. Ráadásul a robbanásokkal, autósüldözésekkel kikövezett véres európai “vakáción” a két fickónak egymás idiotizmusát is el kell viselnie… de persze a szakmájában legjobb testőrön és lökött védencén nem olyan egyszerű kifogni.


Augusztus 31., csütörtök- szeptember 6., szerda között mindennap 16.00 és 20.30

Barry Seal: A beszállító

Magyarul beszélő, amerikai thriller

Eredeti Cím: American Made
Rendező: Doug Liman
Főszereplő:Tom Cruise; Domhnall Gleeson
Korhatár: 16 – Tizenat éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017


Augusztus 31., csütörtök- szeptember 6., szerda között mindennap 18.15

Logan Lucky

Magyarul beszélő, amerikai vígjáték

Eredeti Cím: American Made
Rendező: Steven Soderbergh
Főszereplő: Katherine Waterson; Daniel Craig; Channing Tatum
Korhatár: 12 – Tizekét éven aluliak számára nem ajánlott.
Megjelenés éve: 2017

Röviden a filmről:
Logan Lucky-ban három testvér egy rablást akar végrehajtani egy óriási Nascar verseny közepette. Ebben a sittről kihozott, nagy tapasztalattal rendelkező Joe Bang segít nekik – az előzetes alapján a kiszőkített Daniel Craig lubickol a tahó rabló szerepében.


A Kultik Ajkai Mozi jegyárai:

  • A 2D-és filmek esetén: 1.290,- Ft, illetve 1.090,- Ft
  • A 3D-és filmek esetén: 1.390,- Ft, illetve 1.190,- Ft
  • Filmfiesta: 990,- Ft
  • Törzskártya: 1.000,- Ft

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! Az aktuális műsorunk a www.ajkaimozi.hu weboldalon megtalálható. Blog oldalunkat, aktuális filmhírekkel előzetesekkel a www.blog.ajkaimozi.hu címen nézheted meg!