Ajka, Idősek Otthonának és Időskorúak Gondozóházának energetikai korszerűsítése

 

 

 

 

Ajka, Idősek Otthonának és Időskorúak Gondozóházának energetikai korszerűsítése
Projekt indító sajtóközlemény
2022/június/1

Aláírásra került az „Ajka, Idősek Otthonának és Időskorúak Gondozóházának energetikai korszerűsítése” című projekt Támogatási Szerződése. A projekt keretében Ajka Város Önkormányzata sikeresen pályázott energetikai korszerűsítésre.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretén belül TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást keretében a projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 252,9 millió Ft vissza nem térítendő támogatás támogatást nyert el.

Ajka, Idősek Otthonának és Időskorúak Gondozóházának felújítása két épületet érint. Minkét épület esetében megtörténhet a külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése, hőszigetelés és nyílászárócsere, a fűtési rendszerek felújítása, napelemes kiserőmű kialakítása; beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, valamint a szükséges mértékű akadálymentesítés is.

A pályázat megvalósításával az épületek energiaköltségei jelentősen csökkennek, ill. az éves karbantartási költségek mérséklődnek. A fejlesztést követően növekszik az épületbiztonság, az egészségügyi és higiéniás feltételek javulnak. Az itt élő és dolgozó emberek részére jobb munka- és életkörülményeket tudunk biztosítani.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

További információ kérhető:

Tóth Gergely
stratégiai és fejlesztési referens

Ajkai Közös Önkormányzati Hivatal
8400 Ajka, Szabadság tér 12.
tel: +36-88-521-145
fax:+36-88-212-794
mobil: +36-30-620-4103
fejlesztes@hivatal.ajka.hu