Csinger-völgyi kerékpárút kialakítása

 

Csinger-völgyi kerékpárút kialakítása – Sajtóközlemény

2022.01.02

Kedvezményezett: Ajka Város Önkormányzata

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-1.2.1-19 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretében Ajka Város Önkormányzata az Csinger-völgyi kerékpárút kialakítására nyert el 199 millió Ft-ot.

A megvalósítandó kerékpárút projekt az Ajka környékén korábban megkezdett, tematikus utakhoz kapcsolódó fejlesztések elemeit kívánja segíteni, és a kerékpáros turizmust támogatni melyek együttes kínálat-bővítő hatásukkal érik el a kitűzött célt.

A projekt keretében kiépül az Ajka – Csingervölgy városi kerékpárút, 1460 méter hosszban, 1 db pihenővel. Javul a Bányászati Múzeum kerékpáros elérhetősége, illetve, a városi kerékpárút-hálózat összekapcsolódik a Kab-hegy kerékpárúttal. A térségi attrakciókra, kerékpárosbarát vállalkozói szolgáltatási kínálatra alapozott promóciós, marketingtevékenység indul el.

Javul a város általános környezeti állapota, a projekt célcsoportját alkotó helyi lakosság felismeri, hogy a turisták a tiszta környezetet részesítik előnyben, így a lakók jobban odafigyelnek környezetükre. Javul a településkép, felpezsdül a közösségi élet, emelkedik az életszínvonal, a hatékony marketing tevékenység segítségével kialakul Ajka pozitív imázsa, javul a turizmus-piaci pozíciója. A gazdaságélénkítő hatású fejlesztés hozzájárul a település és a térség népességmegtartó képességének erősítéséhez.

A projekt célcsoportja a sportos, kirándulást kedvelő belföldi fiatalok, fiatal családok, valamint középkorú párok és társaságok, akik a kerékpározást és gyalogtúrázást szívesen kapcsolják össze új ismeretek megszerzésével és előnyben részesítik a természetközeli és megfizethető szolgáltatásokat.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Csinger-völgyi kerékpárút kialakítása – Sajtóközlemény

2022.09.27

Kedvezményezett: Ajka Város Önkormányzata

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-1.2.1-19 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretében Ajka Város Önkormányzata az Csinger-völgyi kerékpárút kialakítására kiegészítő támogatást nyert el.

A közbeszerzési eljáráson a kivitelezési munkákat a STRABAG Építő Kft. nyerte el. A megvalósítandó kerékpárút mellett az önkormányzat saját erő bevonásával felújíttatja a Dózsa Gy. utcai útcsatlakozástól a Jókai bányai elágazóig az útburkolatot.

A beruházás összköltsége 399 429 276 Ft-ra emelkedett melynek elszámolható  támogatási része 363 646 381 Ft.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Csinger-völgyi kerékpárút kialakítása – Sajtóközlemény

2023.05.27.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-1.2.1-19 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretében befejeződött a Csinger-völgyi kerékpárút kialakítása.

A megvalósított kerékpárút projekt az Ajka környékén korábban megkezdett, tematikus utakhoz kapcsolódó fejlesztések elemeit kívánja segíteni, és a kerékpáros turizmust támogatni, melyek együttes kínálat-bővítő hatásukkal érik el a kitűzött célt.

A projekt keretében kiépült az Ajka – Csingervölgy városi kerékpárút, 1460 méter hosszban, 1 db pihenővel. A fejlesztés révén javul a Bányászati Múzeum és a világ első Kriptongyárának kerékpáros elérhetősége, illetve, a városi kerékpárút-hálózat összekapcsolódik a Kab-hegy kerékpárúttal. A térségi attrakciókra, kerékpárosbarát vállalkozói szolgáltatási kínálatra alapozott promóciós, marketingtevékenység elindult.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Meghívó projektátadásra

Erdei_kerékpározás_szórólap

Fedezz fel!