Ajka – Bródy Imre Gimnázium energetikai megújítása

 

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

Kedvezményezett: AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

Pályázat azonosítószáma: TOP-3.2.1-16-VE1-2018-00031

Pályázat címe: Ajka-Bródy Imre Gimnázium energetikai megújítása

Projekt elszámolható összköltsége: 311.485.599.- Ft

Elszámolható támogatás mértéke: 100 %

Projekt befejezési határideje: 2022.02.28.

 

 

A pályázat célja a Bródy Imre Gimnázium épületegyüttesének energetikai megújítása.

Az épület hagyományos technológiával készült, az 1950 körüli építése óta jellemző hőszigetelési tulajdonságai is erősen romlottak, a nyílászárók állapota javítandó. Vízszigetelés idővel tönkrement, aminek következtében a hőszigetelő képessége is jelentősen leromlott. A vakolat több helyen károsodott. Az épület oktatási funkciójának fenntartását a Pápai Tankerületi Központ biztosítja

Az épület energetikailag elavult szerkezetei és berendezései jelentős energiaveszteséget és ezzel üzemeltetési kiadást eredményeznek, korlátozzák és fenntarthatatlanná teszik az épület használatát.

A megvalósuló fejlesztések közvetlen célja:

– Határoló szerkezetek utólagos szigetelése

– homlokzati nyílászárók cseréje

– Épületgépészeti korszerűsítés

– Projektarányos akadálymentesítés

– 40 kWp teljesítményű Napelemes rendszer telepítése

Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése CO2 egyen-érték tonnában: 174,71 tCO2eqv

A pályázat megvalósításával az épület energiaköltségei jelentősen csökkennek, ill. az éves karbantartási költségek mérséklődnek. A fejlesztést követően növekszik az épületbiztonság, az egészségügyi és higiéniás feltételek javulnak. Az itt dolgozó emberek, a tanulók részére jobb munka- és életkörülményeket tudunk biztosítani.


Sajtóközlemény

AJKA – BRÓDY IMRE GIMNÁZIUM ENERGETIKAI MEGÚJÍTÁSA

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

2021/03/25

Az Európai Unió támogatásával befejeződött a Bródy Imre Gimnázium épületének komplex energetikai korszerűsítése, 311 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetésre került „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” TOP-3.2.1-16 kódszámú támogatási rendszeréhez benyújtott TOP-3.2.1-16-VE1-2018-00031 azonosítószámú „Ajka – Bródy Imre Gimnázium energetikai megújítására” című pályázat befejeződött.

Az épület energetikai felújítása révén az épület szerkezetei és berendezései korszerűsítésre kerültek, az üzemeltetési kiadások jelentősen csökkennek.

A fejlesztés révén megtörtént a főépület utólagos szigetelése, az épületgépészeti korszerűsítés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a projektarányos akadálymentesítés és a 40 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

Az épület szakszerű használatának érdekében az intézmény dolgozói egy erre irányuló képzésben részesültek.

A pályázat megvalósításával az épület energiaköltségei jelentősen csökkennek, ill. az éves karbantartási költségek mérséklődnek. A fejlesztést követően növekszik az épületbiztonság és az egészségügyi és higiéniás feltételek javulnak. Az itt dolgozó emberek, a tanulók részére jobb munka- és oktatási körülményeket tudunk biztosítani.

A támogatás pénzügyi forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.