Pöttöm Polgárok támogatása – sajtóközlemény

Kedves leendő Pöttöm Polgárok Szülei!

Ajka Város Önkormányzata az idei évben sem feledkezett meg a legfiatalabb ajkai polgárokról ezért folytatjuk a  Pöttöm Polgárok elnevezésű programunkat.

Az önkormányzat az Ajka Városért Alapítvány közreműködésével születési támogatásban részesíti a legifjabb ajkai polgárokat. Azon gyermekek jogosultak a támogatásra, akik Ajkán, állandó lakcímmel rendelkeznek, életvitelszerűen a városunkban élnek és 2022. május 1. és 2023. április 30. között születtek vagy fognak megszületni. Az idei évben a gyermekszületési támogatás összege 100.000.- Ft.

A támogatási jogosultság alátámasztására védőnői nyilatkozat szükséges annak igazolásáról, hogy a gyermek valóban Ajkán él életvitelszerűen.

A születési támogatásra jogosult gyermekek szülei május közepén a kisgyermek ajkai lakcímére hivatalos értesítést fognak kapni a további teendőkről illetve a támogatás folyósításához szükséges dokumentumok beszerzéséről.

Addig is amennyiben kérdéseik merülnének fel a gyermekszületési támogatással kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken feltehetik azokat:

Ajkai Közös Önkormányzati Hivatal
Jakab Johanna- pályázati ügyintéző
Tel.: +36 88 521 140
E-mail: jakab.johanna@hivatal.ajka.hu

 Ajka, 2023. április 12.

Tisztelettel:

Schwartz Béla

polgármester

A hozzászólások le vannak tiltva.