Pöttöm Polgárok támogatása – sajtóközlemény

Kedves leendő Pöttöm Polgárok Szülei!

Ajka Város Önkormányzata az idei évben sem feledkezett meg a legfiatalabb ajkai polgárokról ezért idén is folytatjuk Pöttöm Polgárok elnevezésű programunkat. Ezzel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy a korábbi évek gyakorlatához képest megváltozott a támogatásra jogosultak köre.

Mint ismeretes Ajka Város Önkormányzata az Ajka Városért Alapítvány közreműködésével születési támogatásban részesíti a legifjabb ajkai polgárokat. Idei évben azon gyermekek jogosultak a támogatásra, akik Ajkán állandó lakcímmel rendelkeznek, életvitelszerűen a városunkban élnek és 2021. április 30. és 2022. április 30. között születtek vagy fognak megszületni. Az idei évben a gyermekszületési támogatás összege 90.000.- Ft.

A támogatási jogosultság alátámasztására védőnői nyilatkozat szükséges annak igazolásáról, hogy a gyermek valóban Ajkán él életvitelszerűen.

A születési támogatásra jogosult gyermekek szülei május közepén a kisgyermek ajkai lakcímére hivatalos értesítést fognak kapni a további teendőkről illetve a támogatás folyósításához szükséges dokumentumok beszerzéséről.

Addig is amennyiben kérdéseik merülnének fel a gyermekszületési támogatással kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken feltehetik azokat:

Ajkai Közös Önkormányzati Hivatal
Jakab Johanna- pályázati ügyintéző
Tel.: +36 88 521 140
E-mail: jakab.johanna@hivatal.ajka.hu

Ajka, 2022. április 6.

Tisztelettel:

Schwartz Béla
polgármester

A hozzászólások le vannak tiltva.