Rajzpályázat (Európai Mobilitási Hét 2017)

Ajka Város Önkormányzata Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva kreatív rajz pályázatot hirdet. A pályázaton az idei év közös európai témájához kapcsolódó, a „Közös út, Közös jövő” témakörhöz illeszkedő alkotásokkal lehet részt venni.

Minden kategóriában külön díjazzuk az alábbi csoportok legjobbjait:

  1. a) óvodás korcsoport
  2. b) alsó tagozatos általános iskolai korcsoport
  3. c) felső tagozatos általános iskolai korcsoport
  4. d) 14-18 éves korcsoport

Pályázati feltételek:

A pályázati műveknek a 2017. évi Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva az alábbi üzenetet kell közvetíteniük: Közös út, Közös jövő

Az alkotások közül előnyben részesülnek a környezetbarát eszközök és anyagok felhasználásával készült művek.

További feltételek:

Egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. Rajzeszköznek számít a ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú anyagok használatával készült pályamű. Szabadon választott technikai eszköznek számít a felsorolt rajzeszközökön kívüli anyagok, például fa, papír, műanyag, ragasztóanyag stb. felhasználásával, vagy ezek rajzeszközökkel, történő kombinációjával készült pályaművek.

A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy az oktatási intézmények a gyermekek pályázatait összegyűjtve küldjék el. Kérjük, hogy a rajzok esetén a pályázati munka hátuljára ragasztással vagy nem eltávolítható, nem lemosható írással adják meg az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, az iskola/óvoda nevét, címét, vagy e-mail címét, elérhetőségét. Az adatokat nem, vagy olvashatatlanul tartalmazó pályaműveket nem áll módunkban elbírálni.

A pályázatokat az alábbi címekre várják:

Postai úton: Ajka Város Önkormányzata, 8400 Ajka, Szabadság tér 12. vagy a Hivatal 520-as irodájában leadni „Európai Mobilitási Hét” pályázat

Elektronikus úton: ajkamobilitasihet@gmail.com

Pályázati határidő:

A pályázatok beküldési határideje: 2017. szeptember 19. kedd

A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.

Díjazás, jutalmak, eredményhirdetés:

Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban megadott kor-

csoportonként hirdet győzteseket. A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor, amennyiben egyes korcsoportoknál nem érkezik megfelelő számú pályamű, korosztályokat és kategóriákat összevonjon, vagy más díjazási módokat állapítson meg.

A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázat beküldésével a pályázó vagy annak törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű nyilvánosság előtt, az Ajka Város Önkormányzatának internetes felületein, kiadványaiban megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2017. szeptember 22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról, helyszínéről és további részleteiről a díjazott alkotókat és oktatási intézményeket tájékoztatjuk.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. Előzetes egyeztetés után az eredményhirdetést követően 2017. november 30-ig átvehetők Ajka Város Önkormányzatának 520. irodájában. A pályázat koordinátorának elérhetősége: Tóth Gergely/ Baracska Vivien: ajkamobilitasihet@gmail.com

A hozzászólások le vannak tiltva.